Chinese cupping

Het lichaam is een comlex systeem dat moet zijn uitgebalanceerd om goed te werken. Een onbalans in uw systeem kan u ziek maken. Bijvoorbeeld, als er zich teveel gif in uw systeem bevindt, kan het tot enorme verstoringen leiden en tot ziekte. Eveneens kunnen  koude luchtpakketten  die zijn doorgedrongen in de spierzenuwen,  leiden tot allerlei  ziekten en pijnen.

Cupping zal gebruik maken van warmte om die giftige stoffen en opgebouwde stress en spanningen op te zuigen. Het zuigen ontstaan met de cupping methode zal  verstoorde zenuwuiteinden losmaken en zo in de oorspronkelijke staat terugbrengen.

Guasha

Het betekent letterlijk “schrapen van ziekten (Gua), ontstaan door gestagneerde energie (Sha)” en richt zich vooral op het opheffen van deze blokkades door het ontgiften van het bindweefsel, de spieren en gewrichten. Door het schrapen met een Jadesteen worden afvalstoffen beter afgevoerd en worden de klachten bestreden. Immers, afvalstoffen die niet voldoende afgevoerd kunnen worden, doen het bindweefsel dichtslibben, verzuren de spieren en ontsteken de gewrichten.

Tijdens de Cupping en Guasha

Op plaatsen waar blokkades in het lichaam voorkomen, verschijnen bloeduitstortingen, die verkleuren van rood tot blauw, soms zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en hoe chronischer de stoornis. Deze bloeduitstortingen vertonen zich niet op de huid, maar onder de huid. Hoewel de rug na een behandeling bont en blauw kan zijn, verdwijnen deze plekken binnen een week. Als men zich vaker laat behandelen met Guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat de blokkades weg zijn.

Na ongeveer twee weken kan de behandeling opnieuw plaatsvinden. Naarmate er meer behandelingen hebben plaatsgevonden, zal er ook meer positieve Chi gaan stromen en dit zal de plekken sneller doen verdwijnen. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan zeker gevoelig zijn.

Belangrijke informatie:

Naar aanleiding van de behandeling kan het lichaam reacties geven als vermoeidheid, juist meer energie krijgen, jeuk, tintelingen, blauwe plekken en het gevoel dat er een last van je schouders gaat. Er komen veel afvalstoffen vrij. Het is dan ook essentieel om veel te drinken na deze behandeling, om zo de afvalstoffen af te voeren.

Het is raadzaam om de behandeling niet op nuchtere maag te ondergaan, maar ook zeker niet direct na een maaltijd.

We bieden ook Duo-massage aan.

dop massage
steen massage e

Prijzen

  • Cupping of Guasha behandeling 30 min per keer  €30
  • Massage + Cupping /Guasha van 60 min €45
  • Fullbody massage + Cupping /Guasha van 90min €75